24 Ιουνίου, 2024

ΑΝΟΙΞΗ της ΠΡΟΛΗΨΗΣ: Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 1 Ιουνίου 2024 οι Εκδηλώσεις Ενημέρωσης, Ψυχαγωγίας και Ευαισθητοποίησης για το Αλκοόλ «ΑΝΟΙΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ». Οι εκδηλώσεις έγιναν σε πόλεις και χωριά της Κρήτης και οργανώθηκαν και φέτος από το Δίκτυο Αλκοολογίας Κρήτης, τον Σύλλογο Στήριξης Ατόμων με Προβλήματα από το Αλκοόλ «Η Επιστροφή», τις Κοινότητες Οικογενειών με Προβλήματα από το Αλκοόλ «ΚΟΠΑ Κρήτης», το Εργαστήριο Αλκοολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, σε συνδιοργάνωση με την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, το Αλκοολογικό Ιατρείο ΠαΓΝΗ καθώς και με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου των Δήμων Ηρακλείου, Ρεθύμνου, Χανίων, Γόρτυνας και Φαιστού και εθελοντικών φορέων.

Οι εκδηλώσεις που απευθύνονται στον γενικό πληθυσμό, ξεκίνησαν το Σάββατο 18/05 και συνεχίστηκαν έως και το Σάββατο 01/06/24 σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Χανιά, Μοίρες και Ασήμι με κεντρικό μήνυμα:

“ Λιγότερο αλκοόλ………καλύτερη ζωή”

Επιδιώχθηκε η ενημέρωση των πολιτών για τις επιπτώσεις από την προβληματική κατανάλωση του αλκοόλ. Είναι γνωστό ότι μέσα από την ενημέρωση και την συνειδητοποίηση των προβλημάτων που σχετίζονται με το αλκοόλ, μπορούν οι ίδιοι οι πολίτες να πραγματοποιήσουν μικρές αλλά σημαντικές αλλαγές στην ζωή τους.

Οι οργανωτές θέλουν να ευχαριστήσουν θερμά όλους όσοι βοήθησαν στην πραγματοποίηση των εκδηλώσεων: δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, εθελοντές, συλλόγους και τα μέσα μαζικής επικοινωνίας.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την Περιφέρεια Κρήτης (Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Χανιά), το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, τους Δήμους Ηρακλείου, Ρεθύμνου, Χανίων, Γόρτυνας και Φαιστού και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Επισκοπής Ρεθύμνου.

Ευχαριστούμε θερμά τους εκλεκτούς εισηγητές, επιστήμονες και εθελοντές, των ενημερωτικών εκδηλώσεων σε Χανιά, Ηράκλειο, Επισκοπή Ρεθύμνου, Μοίρες και Ασήμι Ηρακλείου που ανέδειξαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις πολλαπλές πτυχές των προβλημάτων από το αλκοόλ.

Τέλος, ιδιαίτερες ευχαριστίες σε αυτούς που απευθυνθήκαμε: τους πολίτες όλων των ηλικιών που αγκάλιασαν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις. Το γεγονός αυτό μας δίνει το κίνητρο για να συνεχίσουμε.

Το ραντεβού δόθηκε ήδη για τον επόμενο χρόνο!