20 Απριλίου, 2024

Ανησυχία στην Ευρώπη μετά την απόφαση της Κίνας να χαλαρώσει τα μέτρα του κορονοϊού

Παγκόσμιος συναγερμός σήμανε μετά την απόφαση της Κίνας να χαλαρώσει τα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό. Απόψε η γειτονική Ιταλία επανέφερε τα υποχρεωτικά τεστ στους ταξιδιώτες από την Κίνα ενώ σε ενίσχυση των μέτρων προσανατολίζονται πολλές χώρες.

Με απόφαση του Ιταλού υπουργού Υγείας όλοι οι επιβάτες που φθάνουν στη χώρα από την Κίνα, θα υποβάλλονται σε υποχρεωτικό τεστ για τον κορονοϊό. Στόχος είναι και η ανίχνευση τυχόν μεταλλάξεων.

Στο Μιλάνο, τις δυο περασμένες ημέρες έγιναν τεστ σε εθελοντική βάση. Σε μια πτήση από την Κίνα το 52% των επιβατών βγήκε θετικό, σε μια άλλη ήταν θετικό το 38%, όπως μετέδωσε το Μπλούμπεργκ.

Την ενίσχυση των μέτρων εξετάζουν Ηνωμένες Πολιτείες, Ινδία, Ιαπωνία, Μαλαισία και Ταϊβάν, ενώ το Πεκίνο επιμένει ότι τα μέτρα θα πρέπει να συνοδεύονται από επιστημονικές εξηγήσεις και να μην είναι αυθαίρετα.

Πριν από μερικές ημέρες αν μέσω ραγδαίας εξάπλωσης του ιού οι κινεζικές αρχές σταμάτησαν να δίνουν στοιχεία για κρούσματα και θανάτους. Από τις 8 Ιανουαρίου οι Κινέζοι πολίτες θα μπορούν πάλι να υποβάλουν αίτηση για διαβατήριο προκειμένου να ταξιδέψουν στο εξωτερικό.

πηγή: MEGA TV