29 Απριλίου, 2024

Ανακοινώθηκε ο πρώτος διαγωνισμός ομορφιάς Μις Τεχνητή Νοημοσύνη

Η τελετή θα γίνει το Μάιο και ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στον κόσμο του ΑΙ

Αφού έκαναν την εμφάνιση τους μανεκέν και influencers τεχνητής νοημοσύνης ήταν θέμα λίγου χρόνου να δούμε και ένα διαγωνισμό ομορφιάς ΑΙ. Ο διαγωνισμός Fanvue Miss AI θα δει «κυρίες» που δημιουργούνται από την τεχνητή νοημοσύνη να έρχονται αντιμέτωπες μπροστά σε μια επιτροπή κριτών στους οποίους θα συμπεριλαμβάνονται και δύο influencers τεχνητής νοημοσύνης που διαθέτουν εκατοντάδες χιλιάδες ακολούθους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τα κριτήρια
Οι διαγωνιζόμενες ΑΙ θα κριθούν ως προς την ομορφιά, την επιρροή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και τη χρήση εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης από το δημιουργό τους. Η νικήτρια θα λάβει χρηματικό βραβείο 20 χιλιάδων δολαρίων. Για να συμμετάσχουν οι διαγωνιζόμενες χρειάζεται μόνο να υποβάλουν μια φωτογραφία τους (η οποία να αποδεικνύεται ότι είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης) και να δώσουν απαντήσεις σε μια λίστα ερωτήσεων.

Αυτές οι ερωτήσεις κυμαίνονται από βασικές ερωτήσεις αυτών των διαγωνισμών όπως «ποιο θα ήταν το μόνο όνειρό σας για να κάνετε τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος;» μέχρι και τεχνικές λεπτομέρειες της τεχνητής νοημοσύνης που χρησιμοποιήθηκε στη δημιουργία τους. Η Fanvue, η οποία διοργανώνει τα βραβεία, λέει ότι αναμένει να δεχθεί χιλιάδες συμμετέχοντες στο διαγωνισμό.

Οι διαγωνιζόμενες θα ελεγχθούν από μια ομάδα εμπειρογνωμόνων με εξειδίκευση στον κόσμο της φαντασίας, του μάρκετινγκ και του μόντελινγκ ενώ θα υπάρχουν οι δύο influecers AI. Θα επιλεγεί μια τελική δεκάδα η οποία θα διεκδικήσει το βραβείο σε μια διαδικτυακή τελετή απονομής που θα γίνει τον Μάιο.

Naftemporiki.gr