16 Ιουλίου, 2024

Αλλαγή φωτιστικών, οικονομία και αναβάθμιση των συνθηκών οδικής ασφάλειας στην Λ. Στ. Καζαντζίδη από την Περιφέρεια Κρήτης

Με γρήγορους ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες αντικατάστασης των παλαιών οξειδωμένων ιστών οδοφωτισμού στην Λ. Στ. Καζαντζίδη, από τη συμβολή της με την Λ. Ικάρου μέχρι την ράμπα εξόδου προς Ρέθυμνο – Χανιά και η αντικατάστασή τους με νέα φωτιστικά σώματα οικονομίας, τύπου LED.

Στο σημείο των εργασιών πραγματοποίησε αυτοψία ο Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων της Νίκος Σκουλάς, ο οποίος σε δήλωσή του επεσήμανε: «Πρόκειται για μια από τις πολλές, στοχευμένες παρεμβάσεις που υλοποιεί η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κρήτης, με στόχο την αναβάθμιση των συνθηκών οδικής ασφάλειας και την βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του τόπου μας με ταυτόχρονη εξοικονόμηση ενέργειας, άρα και πόρων. Ανάλογες εργασίες έχουν προγραμματιστεί και σε άλλα σημεία του οδικού δικτύου του Ηρακλείου, του Ρεθύμνου και των Χανίων, ενώ έχουν προηγηθεί και στην Π.Ε. Λασιθίου. Με τον συντονισμό του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη και την πολύ καλή δουλειά των στελεχών της υπηρεσίας μας, συνεχίζουμε την προσπάθεια για βελτίωση της καθημερινότητα των συμπολιτών μας.».

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου, το οποίο περιλαμβάνει ανάλογες παρεμβάσεις σε διάφορα σημεία του εθνικού οδικού δικτύου των Περιφερειακών Ενοτήτων Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Χανίων, ανέρχεται στο ποσό του 1.800.000 ευρώ.