28 Μαρτίου, 2024

Αλέξης Τσίπρας: Τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουν την ανανέωση

 «Τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αποτυπώνουν την αμφίπλευρη διεύρυνση που αποτελεί στρατηγική μας επιλογή, εκφράζουν την ανανέωση», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την εισήγηση του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε πως οι υποψήφιοι που θα συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ «αποτελούνται από άνδρες και γυναίκες που έχουν επιλεγεί με βάση την πολιτική τους συγκρότηση, τις προοδευτικές τους θέσεις, την διαδρομή και την καταξίωσή τους ο καθένας και καθεμιά στον τομέα του, στην εργασία, στην επιστήμη, τον πολιτισμό, τους κοινωνικούς αγώνες και την προστιθέμενη αξία που μπορούν να προσδώσουν στην συλλογική μας προσπάθεια».

Τόνισε ότι «βρισκόμαστε μπροστά στην πιο κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση των τελευταίων πολλών χρόνων» και πως «η κρίσιμη αυτή εκλογική αναμέτρηση θα κριθεί από αυτούς που θα πάνε να ψηφίσουν, από το αν θα περιοριστεί η αποχή και κυρίως των νέων ανθρώπων και από την επιλογή που θα κάνουν οι αναποφάσιστοι».

Η… σφραγίδα Μητσοτάκη

Υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα δώσει μεγάλη έμφαση το επόμενο διάστημα στα μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών, όπως:

  1. «Η ακρίβεια και ειδικότερα η αισχροκέρδεια στην αγορά ενέργειας, στα διυλιστήρια, στα σούπερ μάρκετ που ροκανίζει το εισόδημα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας και εξασφαλίζει δισεκατομμύρια υπερκερδών για τους λίγους και ισχυρούς, έχει τη σφραγίδα Μητσοτάκη. Και αφορά τη μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας.
  2. Οι πλειστηριασμοί και η άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας, που παρείχαν οι νόμοι Κατσέλη – Σταθάκη, μετά τον νέο πτωχευτικό και την άρση της προστασίας, έχει τη σφραγίδα Μητσοτάκη. Αφορά εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες που θα βρεθούν σε άμεσο κίνδυνο.
  3. Η υπονόμευση του κοινωνικού κράτους, της Υγείας και της Παιδείας, προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων, έχει τη σφραγίδα Μητσοτάκη.
  4. Η παραβίαση των κανόνων της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου, έχει τη σφραγίδα του καθεστώτος Μητσοτάκη».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «η δημοκρατία είναι για εμάς ζήτημα αξιακό. Χωρίς Δημοκρατία δεν μπορεί να υπάρξει κοινωνική δικαιοσύνη και οικονομική ανάπτυξη, άρα δεν μπορεί να υπάρξει σταθερότητα».

Συνέχισε λέγοντας πως η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στις εκλογές της απλής αναλογικής είναι αυτή που θα ανοίξει τον δρόμο για μια προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας την επομένη των εκλογών.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως τα αδιανόητα σενάρια που εξυφαίνει τελευταία ο κ. Μητσοτάκης για αμφισβήτηση του εκλογικού αποτελέσματος είναι η μεγαλύτερη ένδειξη ηττοπάθειας από τον ίδιο και παραδοχή ότι οι δημοσκοπήσεις δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Τέλος, σημείωσε πως επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να σύρει τη χώρα σε δεύτερες και τρίτες εκλογές. Άρα, όπως είπε, η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ δεν σημαίνει μόνο δικαιοσύνη, σημαίνει και σταθερότητα.

Πηγή: newsit.gr