29 Απριλίου, 2024

Αλέξης Τσίπρας: Ούτε στιγμή δεν σκέφτηκα να διαπραγματευτώ την παρουσία μας στην ΕΕ

Από το δημοψήφισμα του 2015 ξεκίνησε την πρώτη του δημόσια τοποθέτηση μετά την παραίτησή του από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας.
«Ούτε μια στιγμή δεν πέρασε από το μυαλό μου να διαπραγματευτώ την παρουσία μας στην ΕΕ», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός.

Μιλώντας για την περίοδο που βρέθηκε στο τιμόνι της χώρας ο πρώην πρωθυπουργός με διάθεση αυτοκριτικής παραδέχθηκε ότι η διαχείριση της κυβέρνησής του ήταν ατυχής στην υπόθεση Novartis, αλλά και σε αυτήν των τηλεοπτικών αδειών παίρνοντας έτσι αποστάσεις από τον άλλοτε στενό του συνεργάτη και αρμόδιο υπουργό Νίκο Παππά.

«Η διαχείριση που κάναμε σε αυτές τις δύο περιπτώσεις ήταν ατυχής. Πρόθεσή μας ήταν να δημιουργήσουμε ένα ευνομούμενο πλαίσιο στη λειτουργία του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου και καταλήξαμε μέσα από την απόφαση του ΣτΕ να έχουμε τα ίδια και χειρότερα. Στην υπόθεση Novartis μας οδήγησε σε χειρισμούς που έδιναν την εντύπωση ότι βάζουμε στο ίδιο τσουβάλι ανθρώπους που πιθανότατα να είχαν εμπλοκή με ανθρώπους που ήταν βέβαιο σχεδόν ότι δεν είχαν καμία εμπλοκή», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Νίκος Παππάς δεν θέλησε να σχολιάσει την τοποθέτηση του πρώην πρωθυπουργού, ενώ επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Παύλος Πολάκης.

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε την υπόθεση των υποκλοπών ως μαύρη κηλίδα για την ελληνική δημοκρατία.

«Αν την περίοδο της δικής μου διακυβέρνησης υπήρχε ψήφισμα του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου ότι η ελληνική κυβέρνηση χειρίζεται το κράτος δικαίου με τρόπο που αίρει στοιχειώδεις δημοκρατικές αξίες και δικαιώματα, νομίζω δεν θα μπορούσα να σταθώ ούτε μία στιγμή στο Μέγαρο Μαξίμου», είπε.

O πρώην πρωθυπουργός μίλησε για μια πάσχουσα, όπως είπε, δημοκρατία, αλλά για τις ευθύνες του προοδευτικού χώρου και της Αριστεράς ενόψει εκλογών

Την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας μιλούσε για την ανάγκη αναστοχασμού της Αριστεράς ο Στέφανος Κασσελάκης συνεχίζει το σχέδιο του να τα αλλάξει όλα στον ΣΥΡΙΖΑ με τελικό στόχο την απόλυτη ανατροπή στις Ευρωεκλογές.

Μετά την υποβολή υποψηφιότητας από τη Δώρα Αυγέρη για το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, στις αρχές της εβδομάδας αναμένεται η ανακοίνωση του νέου εκπροσώπου Τύπου του κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, επικρατέστερο πρόσωπο για τη θέση είναι η δημοσιογράφος Βούλα Κεχαγιά.

πηγή: MEGA TV