28 Απριλίου, 2024

Αλέξης Γεωργούλης: Πότε και πώς θα αρθεί η ασυλία του από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ενδεχομένως την Πέμπτη (20.04.2023) θα μπορέσουν να πάρουν οι νομικοί εκπρόσωποι του Αλέξη Γεωργούλη τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί βάσει της καταγγελίας που έκανε σε βάρος του η Ελένη Χρονοπούλου, η οποία τον κατηγορεί για βαριά ποινικά αδικήματα.

Μετά από την καταγγελία σε βάρος του, την υπεράσπιση του Αλέξη Γεωργούλη έχουν αναλάβει τρεις δικηγόροι.

Στο Βέλγιο, το ενδιαφέρον εστιάζεται στο πότε θα πάει η υπόθεση στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων, προκειμένου να προχωρήσει το ζήτημα της άρσης ή μη της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη. 

Την Τρίτη το βράδυ (18.04.2023) έγινε γνωστή η ανακοίνωση των δικηγόρων του, μέσω της οποίας δηλώνει την αθωότητά του.

Η Ελληνίδα συνήγορός του δήλωσε στο newsit.gr ότι δεν ακόμα έχουν πάρει τη δικογραφία στα χέρια τους, οπότε όταν γίνει και αυτό, τότε ο Αλέξης Γεωργούλης θα πρέπει να ενημερωθεί σχετικά με τις καταγγελίες και στη συνέχεια να κληθεί από την Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων για να καταθέσει τη δική του άποψη.

Έπειτα, το ζήτημα να φτάσει στην Ολομέλεια για να αποφασίσει αν θα αρθεί ή όχι η ασυλία του Αλέξη Γεωργούλη. Κατόπιν αυτού, θα προχωρήσει στη Δικαιοσύνη.

Μπορεί να χρειαστούν δύο ή και τρεις μήνες για να φτάσει στην Ολομέλεια, αλλά αυτήν τη στιγμή είναι σε εξέλιξη οι διεργασίες στην Ολομέλεια του Στρασβούργου, οπότε δεν είναι γνωστό το αν έχει αποφασιστεί εάν θα συζητηθεί το συγκεκριμένο ζήτημα στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων στα τέλη Απριλίου Απρίλη ή αν θα πάει ακόμα πιο πίσω.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, αυτό που αναμένεται πλέον είναι το εάν θα πάρει σειρά προτεραιότητας τώρα, στην Επιτροπή που έρχεται, ούτως ώστε να ξεκινήσει και πρακτικά η διαδικασία.

Τέλος, εκτιμάται ότι θα γίνουν προσπάθειες να προχωρήσει γρήγορα.

Άλλες τρεις καταγγελίες εις βάρος του 

Ακόμα τρεις καταγγελίες, πέραν της υπόθεσης με την Ελένη Χρονοπούλου, φέρεται να υπάρχουν εναντίον του Αλέξη Γεωργούλη -δύο για εργασιακό εκφοβισμό και μία για κακοποιητική συμπεριφορά-, ωστόσο και οι τρεις μπήκαν στο αρχείο και δεν υπήρξε κάποια εξέλιξη.

Σύμφωνα με την εκπομπή του ΣΚΑΪ «Πρωινό μας», υπάρχουν νέες καταγγελίες. Οι δύο αφορούν γυναίκες και η μία έναν άνδρα.

Η πρώτη περίπτωση αφορά γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη, η οποία φέρεται να έχει μιλήσει για κακοποιητική συμπεριφορά από τον Αλέξη Γεωργούλη για ένα συμβάν που σημειώθηκε προ διετίας, όταν είχε βγει για ποτό με τον πρώην ευρωβουλευτή και την επομένη βρέθηκε κακοποιημένη σωματικά.

Η δεύτερη καταγγελία προέρχεται από έναν άνδρα, πρώην συνεργάτη του Αλέξη Γεωργούλη, ο οποίος κάνει λόγο για άσχημες συμπεριφορές και εργασιακό εκφοβισμό που είχε δεχτεί από τον ευρωβουλευτή όσο ο ίδιος εργαζόταν στο Γραφείο του στην Ευρωβουλή.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, υπάρχει και τρίτη καταγγελία, η οποία έγινε από μια νεαρή εργαζόμενη στο Γραφείο του Αλέξη Γεωργούλη και αφορά εργασιακό εκφοβισμό. Η αναφορά έγινε το 2020 για ενόχληση στον εργασιακό χώρο και ακολούθησε εσωτερικός έλεγχος για την υπόθεση, όμως δεν βρέθηκαν στοιχεία και η υπόθεση μπήκε στο αρχείο.