28 Απριλίου, 2024

Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Το τελευταίο αντίο με λυγμούς και χειροκροτήματα στον γίγαντα με την χρυσή καρδιά

Το τελευταίο «αντίο» είπαν σήμερα Σάββατο συγγενείς και φίλοι στον Αλέξανδρο Νικολαΐδη, τον δυο φορές αργυρό Ολυμπιονίκη, που άφησε την τελευταία του πνοή χθες σε ηλικία 43 ετών, μετά από διετή μάχη με μια σπάνια μορφή καρκίνου. 

Η σορός του εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα  στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως Θεσσαλονίκης ενώ στη συνέχεια τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία και ο ενταφιασμός του στα Κοιμητήρια του Φιλύρου Θεσσαλονίκης. Τραγικές φιγούρες οι γονείς του, η αδερφή του, η σύζυγός του, Δώρα Τσαμπάζη, με τα δύο τους ανήλικα παιδιά.

 Μπαίνοντας στην εκκλησία η αδελφή του Αλέξανδρου Νικολαΐδη κατέρρευσε φωνάζοντας «αδελφέ μου, αχ αδελφέ μου», μη μπορώντας να αντέξει το τελευταίο «αντίο». Το ίδιο και ο πατέρας του ο οποίος με κλάματα στα μάτια ανέφερε απαρηγόρητος «παλικάρι μου, αϊτέ μου, πώς θα το περάσω αυτό αγόρι μου, αϊτέ μου, σου έκοψαν τα φτερά».

Σύμφωνα με το thestival, η αδερφή της γιαγιάς του Αλέξανδρου Νικολαΐδη δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυα της πάνω από το φέρετρο, ξεσπώντας σε κλάματα, ενώ ο θείος του λύγισε μιλώντας στους δημοσιογράφους για τον πολυαγαπημένο του ανιψιό.

Στο φέρετρο του Νικολαΐδη, τοποθετήθηκε η ελληνική σημαία και τα δύο αργυρά ολυμπιακά μετάλλια, ενώ στην τελετή συμμετείχε και άγημα της Πυροσβεστικής, στην οποία ο Έλληνας Ολυμπιονίκης ήταν αξιωματικός. Ο κόσμος ξέσπασε σε χειροκροτήματα μόλις βγήκε το φέρετρο με την γαλανολευκη σημαία από την εκκλησία, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που πέταξαν τριαντάφυλλα, φώναζαν «αθάνατος» και «καλό ταξίδι Αλέξανδρε»

Υπήρχαν δεκάδες στεφάνια, ανάμεσα σε αυτά από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, την Ομοσπονδία του Τάε Κβον Ντο, τον Ολυμπιονίκη Πύρρο Δήμα την ΠΑΕ Άρης και την ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Συγκλονισμένη η Τασούλα Κελεσίδου από το χαμό του Αλέξανδρου Νικολαΐδη αποκάλυψε πως έμαθε για την μάχη που έδινε με τον καρκίνο.

Με λόγια καρδιάς αποχαιρέτησε τον αγαπημένο του φίλο και στενό συνεργάτη Αλέξανδρο Νικολαΐδη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας, στον επικήδειο, έκανε λόγο για έναν «γίγαντα με καρδιά μικρού παιδιού, που έκανε όλη την Ελλάδα να γεμίζει έντονα συναισθήματα».  «Είναι δύσκολο να αποχαιρετάει ένα αγαπημένο άνθρωπο πόσο μάλλον όταν φεύγει τόσο νωρίς και τόσο άδικα ακόμη πιο δύσκολο όταν αποχαιρετάς ένα σπάνιο άνθρωπο και χαρισματικό όπως ο Αλέξανδρος. Θα έλεγα έναν γίγαντα με καρδιά μικρού παιδιού που έκανε όχι μόνο όσους είχαμε τη τύχη να τον γνωρίσουμε αλλά και όλη την Ελλάδα να γεμίζει με έντονα συναισθήματα.

Όπως τότε που έπεσε λαβωμένος στο Σίδνεϊ και η κραυγή του έσκισε την σιωπή αλλά και αργότερα που πάλεψε και νίκησε υψώνοντας τη γαλανόλευκη. Όλη η Ελλάδα δακρύζει και πενθεί», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

«Με τον Αλέξανδρο ήμασταν μαζί στα δύο μεγάλα ταξίδια των Ολυμπιακών Αγώνων, ήμασταν μαζί ως φοιτητές, ήμασταν μαζί σε πάρα πολλές εκδηλώσεις, ήταν ένας φίλος, αδελφός και μας διδάσκει μέχρι και την τελευταία στιγμή. Δεν το γνώριζα πως περνούσε αυτές τις στιγμές. Του εύχομαι καλό ταξίδι στο φως και να μας προσέχει» δήλωσε ο Δημοσθένης Ταμπάκος.

Το τελευταίο «αντίο» στον Αλέξανδρο Νικολαΐδη είπαν μεταξύ άλλων Ολυμπιονίκες, όπως ο Μιχάλης Μουρούτσος (Tae Kwon Do), ο Δημοσθένης Ταμπάκος (Κρίκοι) η Τασούλα Κελεσίδου (Δισκοβολία), αλλά και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς. Παρόντες ήταν επίσης και άνθρωποι του πολιτικού κόσμου, όπως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο πρώην Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, και ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για τα θέματα Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης.

madata.gr