22 Φεβρουαρίου, 2024

Αγρότες: Προτείνουν κλείσιμο των εθνικών οδών και κάθοδο στην Αθήνα

Σε εξέλιξη είναι, την Τρίτη (06/02), η πανελλαδική σύσκεψη των αγροτών που διεξάγεται στο Πολιτιστικό Κέντρο Νίκαιας του Δήμου Κιλελέρ στη Λάρισα.

 Μάλιστα, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα onlarissa.gr, η αίθουσα είναι κατάμεστη και οι αγρότες εξετάζουν τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους με αποκλεισμό των εθνικών οδών και του Ισθμού της Κορίνθου, κάθοδο στην Αθήνα με τα τρακτέρ και διαδήλωση έξω από τη Βουλή, κλείσιμο μεγάλων τελωνείων, αλλά και «εισβολές» για δράσεις με τα αγροτικά μηχανήματα στα κέντρα των μεγαλύτερων πόλεων της χώρας.

Οι αγρότες απειλούν με κάθοδο στην Αθήνα
Επισημαίνεται ότι στις 18:00 της Δευτέρας (05/02) συνεδρίασε το μπλόκο του Πλατυκάμπου και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, ανέφερε: «Αύριο [σ.σ. Τρίτη 06/02], στη Νίκαια της Λάρισας θα έρθουν μπλόκα απ’ όλη τη χώρα και εκεί θα αποφασίσουμε από κοινού τις δράσεις μας, πώς θα χειριστούμε την κατάσταση μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού που δεν μας ικανοποιούν, γι’ αυτό και συνεχίζουμε με πρόταση για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων».

Ακόμα, ο ίδιος πρόσθεσε: «Να βγούμε με τα τρακτέρ στην Εθνική Οδό, που είναι αναφαίρετο και συνταγματικό δικαίωμά μας. […] Θα προχωρήσουμε σε δράσεις μέσα στις πόλεις, θα δούμε για συλλαλητήριο στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα, μαζί με πολύωρους και πιο έντονους αποκλεισμούς στην Εθνική Οδό, ώστε να ασκήσουμε πιο αποτελεσματική πίεση στην κυβέρνηση».

Επίσης, από την πλευρά του, ο αγροτοσυνδικαλιστής, Χρήστος Σιδερόπουλος, είπε: «Έχουμε μεγάλη υποχρέωση να υποδεχτούμε αύριο συναδέλφους από όλα τα μπλόκα, ενημερώσαμε όσους έπρεπε, τα αιτήματα είναι κοινά σε όλη την Ελλάδα. Προέχουν για εμάς τα νερά της Κάρλας, είναι ένα ιδιαίτερο θέμα με συγκεκριμένες απαιτήσεις. Αύριο θα απευθύνουμε προσκλητήριο για αλλαγή του αγώνα μας, ώστε να πιέσουμε την Πολιτεία να αλλάξει αποφάσεις. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια να δείξουμε σεβασμό, αλλά η ανάγκη μας οδηγεί να δούμε και εδώ εικόνες Γερμανίας, Γαλλίας και Ιταλίας».

 
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν αποκλείουμε τίποτα»
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως έγινε γνωστό δεν απέκλεισε συνάντηση με τους αγρότες που βρίσκονται στα μπλόκα.

Σε διάλογο που είχε με τους δημοσιογράφος και σε ερώτηση για το αν θα συναντήσει αγρότες από τα μπλόκα κατά τις επόμενες ημέρες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε: «Εμείς δεν αποκλείουμε τίποτα».

madata.gr