15 Ιουλίου, 2024

Αυτοψία στα έργα της πλ. Ελευθερίας από τον Δήμαρχο Αλέξη Καλοκαιρινό (pics,vid)

Αυτοψία στα εκτελούμε έργα ανάπλασης στην πλ. Ελευθερίας πραγματοποίησε νωρίς το πρωί της Παρασκευής 19/1/2024 ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιώργο Σισαμάκη και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου.

Ο Δήμαρχος είδε από κοντά την πρόοδο των εργασιών, ενώ συνομίλησε με τον ανάδοχο και τα στελέχη του Δήμου για όλα τα σχετικά ζητήματα, τον προγραμματισμό, τα στάδια και τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης, με στόχο να διαμορφωθούν έτσι ώστε να περιορίσουν την όχληση των περιοίκων κατοίκων και επαγγελματιών.
Σε δήλωσή του αμέσως μετά ο Αλέξης Καλοκαιρινός επεσήμανε: «Πρόκειται για μια ήπια παρέμβαση, η οποία θα κάνει την πλατεία πιο πράσινη, θα γλιστράει λιγότερο, θα εγκλωβίζει λιγότερη θερμότητα, θα είναι πολύ πιο φιλική στους επισκέπτες. Είναι μια ενδιάμεση λύση που βελτιώνει την πλατεία σε ένα σχετικά σύντομο χρόνο. Η προσπάθειά μας είναι να έχουμε όσο το δυνατόν μικρότερη όχληση στο διάστημα των εργασιών. Επίσης, αυτό που θα πρέπει να γίνει όταν η πλατεία παραδοθεί και πάλι σε χρήση, είναι να λειτουργήσει ξανά και η Πύλη του Αγίου Γεωργίου. Είχε αγαπηθεί αρκετά, εξυπηρετεί τους κατοίκους και αυτό είναι επιδίωξή μας, όπως επιδίωξή μας γενικά είναι τα τείχη να γίνουν περάσματα, να ενταχθούν στη ζωή της πόλης και να αποδοθούν στους κατοίκους. Να μην είναι αδρανή σημεία. Έχουν γίνει βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά αυτό που θα επιδιώξουμε θα είναι κάτι που θα έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά και πραγματικά θα εντάξει οργανικά τα τείχη στη ζωή της πόλης».

Video με την δήλωση του Δημάρχου Αλέξη Καλοκαιρινού:

Video με την δήλωση του Αντιδημάρχου Γιώργου Σισαμάκη: