8 Φεβρουαρίου, 2023

Αυτά είναι τα προϊόντα που έχουν ακριβύνει περισσότερο

Αντιμέτωποι με αλλεπάλληλα κύματα ανατιμήσεων είναι οι καταναλωτές που βλέπουν κάθε εβδομάδα τις τιμές πολύ βασικών προϊόντων να ανεβαίνουν.
Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε. Με συνοπτικές διαδικασίες τα απορρυπαντικά και τα είδη καθαρισμού σπιτιού «καθάρισαν» από την κορυφή κάθε άλλο προϊόν και αποτελούν τους πρωταθλητές των ανατιμήσεων για τις πρώτες ημέρες του νέου έτους.

Σύμφωνα με τις τελευταίες τιμολογήσεις, κατά 30% έχουν αυξηθεί τα απορρυπαντικά σάλτσες, σοκολατοειδή και βρεφικές πάνες, δημητριακά και κονσέρβες 20%, καθαριστικά σπιτιού 19%, τυριά και φρυγανιές 18%, ελαιόλαδο 15%, ρύζι 14%, μαρμελάδες 12%, εμφιαλωμένο νερό 11%, αναψυκτικά 10%, γιαούρτια 9% και βρεφικό γάλα 8%.

Ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις
Την ερχόμενη Δευτέρα ξεκινά η περίοδος των χειμερινών εκπτώσεων και εν μέσω ακρίβειας, οι καταναλωτές φοβούνται ότι κάποιοι έμποροι θα παρουσιάσουν πλασματικές εκπτώσεις.

Έτσι, το υπουργείο Ανάπτυξης επεξεργάζεται έναν νέο μηχανισμό για την ομαλή λειτουργία του λιανεμπορίου.

Το λιανικό εμπόριο ένδυσης και υπόδησης αποτελεί την… παράπλευρη απώλεια της ακρίβειας στα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης, και οι έμποροι ελπίζουν ότι η περίοδος των χειμερινών εκπτώσεων θα δώσει ανάσα ζωής στα καταστήματά τους.

 

madata.gr