8 Μαΐου, 2024

Άφησε πίσω τον χαμένο τελικό και πέρασε από το Αγρίνιο

Η ΑΕΚ άφησε πίσω της τον χαμένο τελικό κυπέλλου και επικράτησε με 0-2 του Παναιτωλικού, μπαίνοντας με το δεξί στις αγωνιστικές της υποχρεώσεις για την νέα αγωνιστική περίοδο.

Στο πρώτο μέρος ήταν ένα νωθρό παιχνίδι, με τις κάρτες να είναι περισσότερες από τις ευκαιρίες.

H μοναδική ευκαιρία σημειώθηκε στο 36΄ με το σουτ του Μάζουρεκ να περνάει άουτ.

Με την αρχή της επανάληψης η Ένωση μπήκε πιο δυνατά, με την πρώτη ευκαιρία να σημειώνεται στο 46΄, με τον Ανσαριφάρντ να μπαίνει μέσα στην περιοχή να σουτάρει και τον Κνετ να μπλοκάρει.

Στο 63΄ η ΑΕΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία με την κεφαλιά του Ολιβέιρα να μπλοκάρει ο Κνετ.

Ότι δεν κατάφερε στο 63΄, το κατάφερε 68΄ η ΑΕΚ με τον Λιβάια να ανοίγει το σκορ με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Μάνταλου.

Στο 73΄ ο Παναιτωλικός κέρδισε πέναλτι μετά από ανατροπή του Τσιγκρίνσκι στον Ντίας, ο Ματσόλα ανέλαβε την εκτέλεση με τον Τσιντώτα να αποκρούει και να αποσοβεί το γκολ.

Το 0-2 για την Ένωση έγινε στο 90΄, με τον Ολιβέιρα να πλασάρει μέσα στην μεγάλη περιοχή ο Καρασαλίδης έκοψε με τάκλιν, ωστόσο τελικός αποδέχτης έγινε ο Μάνταλος κάνοντας το 0-2 για την ΑΕΚ.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναιτωλικός (Μ. Χάβος, 3-5-2): Κνετ, Λιάβας (81’ Μεντίνα), Καρασαλίδης, Κωνσταντόπουλος, Τζανακάκης (72’ Μεντόσα), Τσιγγάρας (81’ Ταχάρ), Ντάλσιο (85’ Βέργος), Βάντερσον, Μάζουρεκ, Ντίας, Ματσόλα (81’ Αριγιμπί)

ΑΕΚ (Μ. Καρέρα, 3-5-2): Τσιντώτας, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Χνιντ (46’ Μάνταλος), Παουλίνιο, Σιμόες (90’+ Μπότος), Βασιλαντωνόπουλος, Ινσούα, Λιβάγια (90’+ Αλμπάνης), Ανσαριφάρντ (80’ Λόπες), Ολιβέιρα