30 Σεπτεμβρίου, 2023

Αχτσιόγλου: Η πολιτεία να προσφέρει βοήθεια κι ενημέρωση στους εγκλωβισμένους στην Αθηνών-Κορίνθου

Κριτική στην κυβέρνηση για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Αθηνών – Κορίνθου, όπου έχουν εγκλωβιστεί επί ώρες χιλιάδες οδηγοί λόγω πυρκαγιάς σε βυτιοφόρο, ασκεί σε δήλωσή της η βουλευτής Δυτικής Αθήνας και υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου.

Όπως σημειώνει «δεν είναι η πρώτη φορά» που πολίτες ταλαιπωρούνται επί κυβέρνησης Μητσοτάκη, είτε πρόκειται για κακοκαιρία είτε για αναπάντεχο γεγονός και ζητά η πολιτεία να παρέχει ενημέρωση στους οδηγούς για την εξέλιξη της μετάγγισης του φορτίου του βυτιοφόρου και να τους παρέχει πρόσβαση σε τρόφιμα, νερό και περίθαλψη.

Αναλυτικά η δήλωση Αχτσιόγλου:

«Χιλιάδες πολίτες αυτή τη στιγμή ταλαιπωρούνται στην Εθνική οδό Αθηνών -Κορίνθου, εξαιτίας πυρκαγιάς σε βυτιοφόρο. Ζουν μια ακραία κατάσταση και για ώρες από τις 12 το μεσημέρι που προκλήθηκε η πυρκαγιά δεν υπήρχε καμία ανακοίνωση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται τέτοια ταλαιπωρία επί κυβέρνησης Μητσοτάκη, είτε αφορά κακοκαιρία είτε απλά ένα αναπάντεχο γεγονός. Καμία προετοιμασία, κανένας συντονισμός και τελικά χιλιάδες πολίτες υφίστανται απίστευτη ταλαιπωρία.

Οι ώρες της αναμονής για τους οδηγούς και τις οικογένειές τους είναι πλέον πολλές και θα γίνουν ακόμα περισσότερες μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία μετάγγισης του φορτίου που περιείχε το βυτιοφόρο.

Η πολιτεία οφείλει να παρέχει συχνές ενημερώσεις για την εξέλιξη της μετάγγισης, πρόσβαση σε νερό και τρόφιμα, καθώς και άμεση ιατρική περίθαλψη σε άτομα ευπαθών ομάδων που έχουν εγκλωβιστεί».

πηγή: topontiki.gr