30 Ιουνίου, 2024

7 καθημερινές συμβουλές για έναν υγιή και ευτυχισμένο γάμο

Όσο περισσότερο περνάνε τα χρόνια τόσο πιο δύσκολο είναι να παραμείνει ένας γάμος υγιής. Όλοι οι υγιείς γάμοι χρειάζονται δουλειά και δεν αναφερόμαστε σε δουλειά που γίνεται μια φορά στο τόσο, αλλά σε τακτικές καθημερινές πρακτικές.

1. Καθορισμός εβδομαδιαίου ραντεβού
Το πρόγραμμα της εβδομάδας είναι γεμάτο από δουλειά, παιδιά, φίλους και εάν δεν είστε προσεκτικές πού αφιερώνεται το χρόνο σας δε θα περνάτε ουσιαστικό χρόνο με τον σύζυγό σας. Ένα εβδομαδιαίο ραντεβού δε χρειάζεται να είναι φανταχτερό. Απλά να περάσετε ποιοτικό χρόνο μαζί.

2. Η επικοινωνία είναι το παν
Είναι πολύ σημαντικό να μάθετε να επικοινωνείτε σωστά με το σύντροφό σου. Θα πρέπει να μιλάτε μαζί του και να συζητάτε όλα όσα σας απασχολούν και το ίδιο θα πρέπει να κάνει και εκείνος.

Οι διαφωνίες είναι μέρος της επικοινωνίας, καθώς έχετε μια κοινή ζωή. Το κλειδί για έναν υγιή γάμο είναι να δεσμευτείτε να διαφωνείτε με έναν τρόπο ήρεμο χωρίς να αρνείστε ή να κατηγορείτε ο ένας τον άλλον.

Να είστε και οι δύο καλοί ακροατές, να δίνετε και να δέχεστε συγχώρεση, να είστε πρόθυμες να ζητήσετε συγγνώμη.

Το να μάθετε να διαφωνείτε στην πραγματικότητα θα βελτιώσει το γάμο σας, καθώς σας επιτρέπει να μαθαίνετε ο ένας από τον άλλο και να αναπτύσσεστε ταυτόχρονα.

3. Ζητήστε και πείτε συγγνώμη
Η πικρία οδηγεί στη μοναξιά . Θα κάνετε λάθη, θα πείτε πράγματα που δεν θα έπρεπε, θα χάσετε την ψυχραιμία σας. Συμβαίνει. Να ζητάτε συγγνώμη και κάνοντάς το, θα δημιουργήσετε ένα περιβάλλον στο οποίο το να κάνετε λάθη και η πράξη του να ζητάτε ή να προσφέρετε συγχώρεση είναι το φυσικώς επόμενο βήμα. Δεν ακούγεται καταπληκτικό;

4. Σωματική στοργή
Θα πρέπει να κάνετε ό,τι μπορείτε για να εκφράζετε την αγάπη σας ο ένας στον άλλον σε τακτική βάση. Ενώ το σεξ είναι σίγουρα μια πτυχή αυτού, υπάρχουν πολλοί τρόποι να εκφράσετε τη σωματική στοργή.

Είτε πρόκειται για φιλιά, είτε για αγκαλιές , είτε για ένα χέρι γύρω από τη μέση, είτε για το κράτημα του χεριού.

5. Σεβασμός στην ιδιωτικότητα
Πρέπει να δείχνετε εμπιστοσύνη και να μην «ψαχουλεύετε» στο κινητό του συντρόφου σας με την πρώτη ευκαιρία . Ανάμεσα σας θα πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη για να μπορέσει αυτός ο γάμος να λειτουργήσει.

6. Κοιμηθείτε μαζί ενώ είστε τσακωμένοι
Το να προσπαθείτε πάντα να τα βρίσκετε πριν πάτε για ύπνο δεν είναι και η καλύτερη πρακτική. Είναι σημαντικό να ξέρετε ποιες μάχες αξίζει να δώσετε και αν θεωρείτε ότι έχετε δίκιο σε κάτι καλύτερα είναι να πατε για ύπνο θυμωμένες παρά να προσπαθήσετε να απολογηθείτε για κάτι που δεν φταίτε.

7. Ορισμός αποταμιευτικού σκοπού
Είτε είστε σε διαφορετικές σελίδες είτε συμφωνείτε, είναι ζωτικής σημασίας να ελέγχετε τις οικογενειακές δαπάνες σας.

Είστε και οι δύο ευχαριστημένοι με το ποσό που αποταμιεύετε; Αισθάνεται κάποιος από τους δύο σας αγχωμένος για την οικονομική σας κατάσταση;

Οι τακτικές συζητήσεις για τα χρήματα θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε «την ίδια σελίδα», ώστε τα χρήματα να είναι ένα μέσον που απολαμβάνετε να σπαταλάτε μαζί και όχι ένα σημείο διαφωνίας .

Πηγή: allprodad.com

mothersblog.gr