2 Μαΐου, 2024

5 τρόποι να χρησιμοποιήσετε το υγρό πιάτων στην καθαριότητα του σπιτιού

Το υγρό απορρυπαντικό πιάτων δεν είναι κατάλληλο μόνο για τα πιάτα. Απομακρύνει δύσκολους λεκέδες από υφάσματα, καθαρίζει τον πάγκο της κουζίνας, το πάτωμα ακόμα και την τουαλέτα.

Ας δούμε αναλυτικά τι μπορείτε να καθαρίσετε με το υγρό απορρυπαντικό πιάτων:
Λεκέδες σε ύφασμα

Το απορρυπαντικό πιάτων απομακρύνει τα λίπη από τις κατσαρόλες και τα τηγάνια, επομένως είναι λογικό να το χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε έναν λεκέ από κρασί στο χαλί ή σοκολάτας στον καναπέ σας. Ανακατέψτε περίπου τρεις κουταλιές της σούπας υγρό πιάτων με την ίδια ποσότητα μαγειρικής σόδας για να σχηματίσετε μια πάστα. Απλώστε την στον λεκέ και τρίψτε τον μαλακά με ένα σφουγγάρι. Στη συνέχεια ξεπλύντε με άφθονο νερό.

Πάγκο κουζίνας

Το υγρό απορρυπαντικό πιάτων έχει ουδέτερο pH, επομένως είναι πιο ήπιο καθαριστικό για πάγκους από μάρμαρο και χαλαζία. Σε ένα μπουκάλι ψεκασμού αραιώστε το υγρό πιάτων με νερό και ψεκάστε τον πάγκο. Αφήστε να δράσει για ένα ή δύο λεπτά πριν σκουπίσετε με καθαρό πανί.

Δάπεδα

Αν θέλετε να αποφύγετε τα ισχυρά καθαριστικά, το υγρό πιάτων αποτελεί μια εναλλακτική για τον καθαρισμό δαπέδου από πλακάκια. Διαλύστε μια μικρή ποσότητα απορρυπαντικού στον κουβά και σφουγγαρίστε προσεκτικά. Προσοχή με τα ξύλινα πατώματα καθώς το υγρό απορρυπαντικό μαζί με το νερό μπορεί να προκαλέσει παραμόρφωση του δαπέδου.

Τουαλέτα

Ναι, μπορείτε ακόμη και τη λεκάνη τουαλέτας να καθαρίσετε με υγρό πιάτων. Ωστόσο, να θέλετε να την απολυμάνετε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε πιο ισχυρό απορρυπαντικό.

Καθρέφτες

Για να λάμψει ο καθρέφτης στο μπάνιο δημιουργήσετε ένα σπρέι νερού/σαπουνιού πιάτων και καθαρίστε τον με πανί με μικροϊνες. Απλά φροντίστε να χρησιμοποιήσετε απιονισμένο νερό καθώς το νερό βρύσης περιέχει πολλά άλατα.

ourlife.gr