27 Σεπτεμβρίου, 2024

4ο Φεστιβάλ Κωμωδίας Κρήτης

 26 κωμικοί, 9 παραστάσεις σεμινάρια stand up comedy, μουσική και πάρτυ υπόσχονται ένα τριήμερο που θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη μας.

Ονειρικό θα είναι και φέτος το line-up του Φεστιβάλ Κωμωδίας Κρήτης, με κωμικούς τόσο κοσμοαγάπητους που μπροστά τους το reunion των Oasis μοιάζει με μπαρπαδομάζωξη συμμαθητών που προλάβανε τις βολές Καμπούρη.

Οι Χρύσα Κατσαρίνη, Αλέξανδρος Τιτκώβ και ο Ηλίας Φουντούλης έχουν ήδη αυξήσει την τουριστική κίνηση του νησιού τις ημέρες του φεστιβάλ, κάνοντας το πάντα ευρύχωρο Ν. Καζαντζάκης να μοιάζει ακατάλληλο για τις ορδές των τουριστών που κλείνουν μανιωδώς εισιτήρια από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Η Ήρα Κατσούδα και ο Κωνσταντίνος Μπούρας-Μπαϊμάκος επιστρέφουν από τις διακοπές τους σε Ζανζιβάρη και πλατεία Βαρνάβα αντίστοιχα με φρέσκες εικόνες από τους τροπικούς και την ταβέρνα «Η Μουριά» καθώς και με ολοκαίνουρια αστεία που θα ακουστούν για πρώτη φορά στην Κρήτη.

Οι Μάριος Δημητρόπουλος, Απόλλων Roach, Πάρις Ρούπος και Αλέξανδρος Χαριζάνης με καταγωγή από Πάτρα, Κύπρο, σίγουρα όχι Κύπρο και Θεσσαλονίκη, εδώ και χρόνια σκορπούν το γέλιο στην ψυχή του κοινού μέσα από τα λόγια τους, τη σκηνική τους παρουσία και τη μουσική κωμωδία τους, όλα αυτά πολύ πριν τους τράπερς.

Οι Σταμάτης Αθανασάκης, Άγγελος Κυριακίδης, Χρήστος Μακαριάδης, Ελένη Ξυγκάκη και Αλέξανδρος Πασπαρδάνης υπόσχονται να σας ταξιδέψουν στα παράξενα σύμπαντα της σκέψης τους, όπου η καθημερινότητα συναντάει τον σουρεαλισμό και κάθε μικρό γεγονός της ζωής είναι και μια αφορμή για να γελάσουμε.

Οι Θοδωρής Αδαμάκος, Μελίνα Κόλλια, Κώστας Κρύος, Χρήστος Πέτρου και Ρούλη Μπουραντά είναι πέντε κωμικοί που αν τους έχετε δει μια φορά ξέρουμε ότι είστε ήδη στο more για εισιτήρια, ενώ αν δεν τους έχετε δει κάντε ένα δώρο στον εαυτό τους και μπείτε μόλις τελειώσετε αυτό το κατεβατό.

Την τοπική σκηνή θα εκπροσωπήσουν οι Στέλιος Ανδρεαδάκης, Διογένης Παπαδάκης, Γιώργος Αναστασίου, Νίκη Μανέκη, Δάφνη Μανουσογιάννη και Μάριος Τριανταφύλλου, των οποίων τα αστεία εγγυώνται το άφθονο γέλιο του κοινού και τα ξαδέρφια τους την επιτυχή προπώληση των εισιτηρίων.

Στο τέλος του τριημέρου ένας υπερτυχερός θεατής θα κερδίσει ένα αναμνηστικό μπλουζάκι στο νούμερό του και ένας τυχερός θεατής ένα αναμνηστικό μπλουζάκι.

Πρόγραμμα:
• Παρασκευή 27/09
20:30 Πέτρου – Αδαμάκος – Κρύος – Κόλλια
22:00 Αθανασάκης – Μπουραντά – Μανουσογιάννη – Απόλλων Roach – Πασπαρδάνης
23:30 Δημητρόπουλος – Απόλλων Roach – Ρούπος – Χαριζάνης
00:30 Dj Set

• Σάββατο 28/09
18:00 Τετράωρο Σεμινάριο Stand Up Comedy – Αλ. Πασπαρδάνης
20:30 MC Χαριζάνης – Μανέκη – Αναστασίου – Τριανταφύλλου – Παπαδάκης
22:00 Αλεβίζος – Κυριακίδης – Ανδραδάκης – Μακαριάδης – Ξυγκάκη
23:30 MC Απόλλων Roach – Ανδρεαδάκης – Μακαριάδης – Ξυγκάκη
00:00 Dj Set

• Κυριακή 29/09
17:00 Τετράωρο Σεμινάριο Stand Up Comedy – Αλ. Πασπαρδάνης
19:30 Μπούρας Μπαιμάκος – Κατσούδα
21:00 Κατσαρίνη – Τιτκώβ – Δημητρόπουλος – Φουντούλης
22:30 MC Φουντούλης + 16 Κωμικοί

Σεμινάριο Stand Up Comedy με τον Αλέξανδρο Πασπαρδάνη

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ Κωμωδίας Κρήτης προσφέρεται τετράωρο σεμινάριο stand up comedy από τον Αλέξανδρο Πασπαρδάνη. Το σεμινάριο χωρίζεται σε δύο δίωρα. Στο πρώτο δίωρο θα ασχοληθούμε περισσότερο με το γράψιμο και στο δεύτερο με την απόδοση του κωμικού κειμένου, ιδανικά στη βάση υπαρχόντων κειμένων των συμμετεχόντων ή κειμένων που θα γραφτούν με αφορμή αυτά που θα συζητηθούν στο πρώτο δίωρο. Δεν απαιτείται προηγούμενη τριβή με τον χώρο για την παρακολούθηση.