28 Μαρτίου, 2024

4+1 λόγοι που σπάνε τα μαλλιά σου!

Η περιποίηση των μαλλιών είναι μια πολύ σημαντική διαδικασία καθώς τους προσφέρει ζωντάνια και αναζωογόνηση. Ένα πολύ συχνό θέμα που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες γυναίκες είναι το «σπάσιμο» των μαλλιών, που οφείλεται σε πολλούς παράγοντες. Πάμε να δούμε μαζί κάποιους από αυτούς αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισής τους.

Το καυτό νερό κατά το λούσιμο
Ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους που οδηγούν τα μαλλιά στο φριζάρισμα είναι και η θερμοκρασία του νερού κατά το λούσιμο. Το πολύ καυτό ή το πολύ ζεστό νερό καταστρέφει την ποιότητα της τρίχας, πράγμα που μπορεί να οδηγήσει τα μαλλιά στο να σπάνε. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να χρησιμοποιήσεις χλιαρό νερό που ανοίγει τα «λέπια» της τρίχας και να τοποθετήσεις το conditioner, ξεβγάζοντάς το με κρύο νερό στο τέλος.

Καθημερινή χρήση σίδερου ισιώματος
Είναι λογικό να θέλεις να έχεις τα μαλλιά σου μονίμως περιποιημένα, χρησιμοποιώντας το σίδερο ισιώματος, όμως αν αυτό γίνεται καθημερινά, μπορεί να οδηγήσει την τρίχα σου σε «σπάσιμο» αλλά και στην απόλυτη φθορά. Η υψηλή θερμοκρασία μπορεί να αφυδατώσει τα μαλλιά και να οδηγήσει σε ψαλίδα που πολλές φορές δεν αντιμετωπίζεται εύκολα. Αν όντως έχεις ανάγκη να περιποιείσαι καθημερινά τα μαλλιά σου, προσπάθησε να το κάνει σε χαμηλότερη θερμοκρασία.

Λάθος χτένα

Οι χτένες που χρησιμοποιούμε στα μαλλιά μας επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό και την υγεία της τρίχας. Προσπάθησε να χρησιμοποιείς βούρτσα που έχει φυσική τρίχα και δεν ταλαιπωρεί τα μαλλιά. Επίσης, η φυσική τρίχα μπορεί με το βούρτσισμα να μεταφέρει όλα τα φυσικά έλαια που παράγονται στο τριχωτό τις κεφαλής, μέχρι και τις άκρες των μαλλιών. Ταυτόχρονα μια καλή βούρτσα μαλλιών μπορεί να διευκολύνει και το styling μέσα στην ημέρα, ενώ μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις σε στεγνά αλλά και βρεγμένα μαλλιά, καθώς και σε όλα τα μήκη. Σε περίπτωση που τα μαλλιά σου είναι σγουρά, μπορείς να επιλέξεις μια χτένα με αραιά «δοντάκια» και να τους δώσεις την απόλυτη περιποίηση που χρειάζονται.
Σημαντικός είναι εξίσου και ο τρόπος που χτενίζεις τα μαλλιά σου, αλλά και η συχνότητα. Προσπάθησε να αποφεύγεις να τα χτενίζεις υπερβολικά και βάλε στο πρόγραμμά σου 2 φορές το πολύ, καθημερινό χτένισμα.

Ενυδάτωση
Εξίσου σημαντικό tip για την αποφυγή του φριζαρίσματος είναι η ενυδάτωση των μαλλιών σου. Η υγρασία θα είναι εκεί πάντα και θα τα επηρεάζει και η απάντηση σε αυτό είναι η ενυδάτωση. Απόφυγε το φριζάρισμα και κλείδωσε την ενυδάτωση με μάσκες μαλλιών, μία ή δύο φορές την εβδομάδα.

Απομάκρυνε την υγρασία
Η υγρασία είναι ο σύμμαχος του φριζαρίσματος και γι’αυτό το λόγο πρέπει να την απομακρύνεις, αμέσως μετά το λούσιμο των μαλλιών σου. Έτσι θα είσαι σίγουρη ότι τα μαλλιά σου δεν θα φριζάρουν, για κανέναν λόγο! Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να τα στεγνώσεις αφού έχεις λουστεί και να τα «χτενίσεις» με τα δάχτυλα σου, ώστε να αποφύγεις όσο γίνεται την ταλαιπωρία τους.

Χάρισε στα μαλλιά σου λάμψη και υγεία, ακολουθώντας τα παραπάνω tips και απόφυγε μια και καλή το «σπάσιμο» με τους πιο απλούς τρόπους. Είσαι έτοιμη να χαρείς το καλοκαίρι με υπέροχα και ελκυστικά μαλλιά; Τώρα μπορείς!

ourlife.gr