27 Ιουλίου, 2024

4 τρόποι για να εξαφανίσετε τους μαύρους κύκλους και τις σακούλες από τα μάτια

Η περιοχή κάτω από τα μάτια είναι ένα από τα πρώτα -αν όχι το πρώτο- σημείο που μαρτυρά πολλά πράγματα. Δείχνει την κατάσταση του ύπνου, του στρες, της ηλικίας, ακόμη και πιθανές αλλεργίες που έχετε.

Αν το βράδυ δεν κοιμηθείτε καλά, την επόμενη μέρα «την πληρώνουν» τα μάτια σας καθώς δείχνουν πρησμένα. Το ίδιο συμβαίνει και όταν έχετε αλλεργίες, αφού οι φλέβες σας είναι πιο εμφανείς κατά τη διάρκεια της περιόδου που έχετε έξαρση της αλλεργίας, έντονη φαγούρα και κόκκινα μάτια, ενώ και η ηλικία μπορεί να επηρεάσει τα μάτια σας, αφού η γήρανση προκαλεί χαλάρωση του δέρματος γύρω από τα μάτια και οδηγεί σε πιο εμφανείς σακούλες στα μάτια.

Τι μπορείτε να κάνετε για να εξαφανίσετε τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια σας; Μην απογοητεύεστε γιατί έχετε επιλογές και μπορείτε να αντιμετωπίσετε τις σακούλες και το πρήξιμο των ματιών. Ακολουθούν τέσσερις τρόποι που θα σας βοηθήσουν να εξαφανίσετε όλα αυτά που καταστρέφουν το υπέροχο βλέμμα σας και να φωτίσετε τα μάτια σας.

Επιλέξτε μια ποιοτική κρέμα για τα μάτια
Μην τρέξετε όμως να αγοράσετε την πρώτη κρέμα για τα μάτια που θα βρείτε – γιατί μπορεί να καταλήξετε να ξοδέψετε μια μικρή περιουσία προτού βρείτε μία που βοηθάει πραγματικά στην αντιμετώπιση της χαλάρωσης και των σακουλών.

Αναζητήστε μια κρέμα ματιών που έχει συστατικά που είναι γνωστό ότι βοηθούν. Η καφεΐνη μπορεί να περιορίσει τα αιμοφόρα αγγεία και να βοηθήσει στη μείωση της εμφάνισης των κύκλων κάτω από τα μάτια, ενώ ταυτόχρονα κάνει τα μάτια να αισθάνονται και να φαίνονται πιο άγρυπνα και να εξαφανίζουν το πρήξιμο.

Επίσης, η νιασιναμίδη είναι θαυμάσια για τη φωτεινότητα του δέρματος, ενώ το υαλουρονικό οξύ είναι ένα κορυφαίο συστατικό για να μαλακώνει και να ενυδατώνει το δέρμα σας.

Εφαρμόστε κάτι κρύο στα μάτια σας (ακόμα και ένα κουτάλι)
Μία από τις καλύτερες λύσεις για τα μάτια με σακούλες είναι να βάλετε κάτι κρύο κάτω από τα μάτια σας. Αυτό μπορεί να μειώσει τη συσσώρευση υγρών κάτω από το δέρμα και να βοηθήσει στη μείωση της εμφάνισης του χαλαρού δέρματος.

Μπορείτε να πάρετε ένα κρύο κουτάλι και να εφαρμόσετε την κάτω πλευρά του κάτω από τα μάτια σας. Μπορείτε να βουτήξετε το πρόσωπό σας σε ένα μπολ γεμάτο με κρύο νερό και παγάκια. Ακόμα και μια κατεψυγμένη σακούλα με αρακά είναι μια καλή λύση.

Επιλέξτε μία συσκευή για μασάζ προσώπου
Τα εργαλεία Gua Sha κατασκευάζονται από υλικά όπως ο νεφρίτης και ο ροζ χαλαζίας και έχουν σχήμα ιδανικό για την περιοχή κάτω από τα μάτια. Το μασάζ στη συγκεκριμένη περιοχή μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της κυκλοφορίας του δέρματος και στη μείωση της εμφάνισης των μαύρων κύκλων, καθώς και της φλεγμονής.

Το μασάζ με ένα εργαλείο Gua Sha βοηθάει στη μείωση των λεπτών γραμμών και ρυτίδων, δίνει λάμψη στο θαμπό και κουρασμένο δέρμα, απαλλάσσει από τοξίνες και βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση των ενυδατικών και θρεπτικών συστατικών.

Λέιζερ και fillers για μείωση ρυτίδων
Εάν οι θεραπείες και οι κρέμες στο σπίτι δεν σας δίνουν τα αποτελέσματα που θέλετε, μπορείτε να ρωτήσετε τον δερματολόγο σας για τις επιλογές επεμβάσεων που υπάρχουν.

Μπορείτε να κάνετε λέιζερ ή να επιλέξετε fillers, θεραπείες που συσφίγγουν το δέρμα και βελτιώνουν τον τόνο του, μειώνοντας την εμφάνιση ρυτίδων και χαρίζοντας ένα λαμπερό βλέμμα.