19 Απριλίου, 2024

Κούγιας: «Ο ΠΑΟΚ πρέπει να απαλλαχθεί από την κατηγορία της πολυιδιοκτησίας»

Για το θέμα του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης μίλησε ο ισχυρός άντρας της ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως εάν εφαρμοστεί το καταστατικό της UEFA, ο Δικέφαλος θα πρέπει να απαλλαχθεί από την κατηγορία της πολυιδιοκτησίας.

Ραδιοφωνική συνέντευξη παραχώρησε ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος αναφέρθηκε στις ποδοσφαιρικές εξελίξεις με τη διακοπή του πρωταθλήματος, αλλά και στην υπόθεση του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, εφόσον εφαρμοστεί το καταστατικό της UEFA, σύμφωνα με το άρθρο 5, τότε ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να απαλλαχθεί από την κατηγορία της πολυιδιοκτησίας στο θέμα της καταγγελίας που έκανε η ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Αναλυτικά όλα όσα είπε σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις:

Για το θέμα ΠΑΟΚ και Ξάνθης: «Εάν εφαρμοστεί το καταστατικό της UEFA, σύμφωνα με το άρθρο 5, ο ΠΑΟΚ πρέπει να απαλλαχθεί από την κατηγορία της πολυιδιοκτησίας στο θέμα της καταγγελίας του Ολυμπιακού, αλλά να πέσει η Ξάνθη, ακόμη και εάν αποδειχθεί η πολυιδιοκτησία ή η κυριαρχική επιρροή. Η πρώτη ομάδα στην βαθμολογία, δηλαδή ο ΠΑΟΚ, σε σχέση με την Ξάνθη, απαλάσσεται και πέφτει η δεύτερη ομάδα, το είπα στην εφέσεων, αλλά κανένας δεν το ανέδειξε».

Σε παρατήρηση ότι αυτό θα συμβεί εάν αποδειχθεί πολυιδιοκτησία, γιατί μπορεί και να μην αποδειχθεί από την εφέσεων της ΕΠΟ, ο Αλέξης Κούγιας, είπε: «Αυτό δεν με απασχολεί πλέον, έχω κάνει πρόταση να μην πέσει καμία ομάδα και να αυξηθούν οι ομάδες στη Superleague, να γίνουν 16, ενώ να γίνει μια Β΄ εθνική με 16 ομάδες και μια Γ΄ εθνική επίσης με 16 ομάδες. Με αυτό τον τρόπο θα ανεβούν και όλοι οι πρωταθλητές από τη σημερινή Γ εθνική και δεν θα παίξουν μπαράζ για να βγουν οι 4 από αυτούς».

ΠΗΓΗ: Focus FM 103.6