29 Μαρτίου, 2024

14ο Συνέδριο της ΝΔ – Μητσοτάκης: «Το 2019 γυρίσαμε σελίδα μετά από μια δεκαετή περιπέτεια και 4 χρόνια λαϊκισμού»

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του στο 14ο Συνέδριο της ΝΔ στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, κατηγόρησε τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για τυχοδιωκτισμό λέγοντας ότι κατήγγειλε το χρηματιστήριο ενέργειας που ο ίδιος ψήφισε και την ρήτρα αναπροσαρμογής που ο ίδιος στήριξε επί 4 χρόνια.

Αναφερόμενος μάλιστα στην παρούσα κρίση είπε ότι όλα πρέπει να γίνονται με προσεκτικά βήματα και μάλιστα σημείωσε ότι η κρίση αυτή έχει μετατραπεί σε μια αντιπαράθεση λαϊκισμού και πολιτικού ορθολογισμού. «Κάθε βήμα του σήμερα δεν μπορεί να υπονομεύσει το αύριο», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Ο κατήφορος μοιάζει συχνά εύκολος αλλά πολλές φορές οδηγεί προς τα πίσω». Μάλιστα αναφερόμενος στον λαϊκισμό είπε ότι δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο. «Παντού στην Ευρώπη οι δημαγωγοί προτείνουν και πάλι εύηχες αλλά ανεφάρμοστες λύσεις για την ακρίβεια», είπε χαρακτηριστικά.

«Το 2019 γυρίσαμε σελίδα μετά από μια δεκαετή περιπέτεια και 4 χρόνια λαϊκισμού»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνοντας απολογισμό της θητείας του σημείωσε ότι το 2019 η Ελλάδα γύρισε σελίδα μετά από μια δεκαετή περιπέτεια και 4 χρόνια λαϊκισμού.

Έκανε αναφορά στις αλλεπάλληλες κρίσεις με τις οποίες βρέθηκε αντιμέτωπος όπως η μεταναστευτική εισβολή στον Έβρο οργανωμένη από την Τουρκία, τα καταστροφικά ξεσπάσματα της φύσης και την πανδημία.

«Προσπαθήσαμε να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία της πατρίδας με επενδύσεις να ανακουφίσουμε τους πολίτες από τους φόρους και να προστατεύσουμε τους αδύναμους,

Δεν υπάρχει προηγούμενο μια κυβέρνηση να προσπαθεί να αντιπαλέψει τόσες πολλές και αλλεπάλληλες κρίσεις και είμαι περήφανος για όσα πετύχαμε μαζί», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια οκ Μητσοτάκης τόνισε: «Οι πολίτες είδαν το εισόδημα τους να μεγαλώνει και την ανεργία να πέφτει και κολοσσούς να επενδύουν στην χώρα μας και να γίνονται μεγάλα έργα. Κάναμε χαλύβδινη την άμυνα της Ελλάδας», 

Δείτε την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο 14ο συνέδριο της ΝΔ: 

typoskritis.gr