29 Μαρτίου, 2024

ΟΦΗ – Παναθηναϊκός: Οι αριθμοί της αναμέτρησης

Με υπηρεσιακό προπονητή το Σωτήρη Συλαϊδόπουλο, ο Παναθηναϊκός δοκιμάζεται στο Ηράκλειο, στην προσπάθειά του να προσθέσει κάτι στον ένα βαθμό που έχει ως τώρα.

Και ο ΟΦΗ βέβαια ψάχνει την πρώτη του νίκη εντός έδρας, καθώς αισιοδοξεί να επαναλάβει την περσινή του πορεία.

Ο ΟΦΗ

Γνώρισε την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα στην Τούμπα με 3-0 από τον ΠΑΟΚ, ενώ ήταν και το πρώτο παιχνίδι που δεν σκόραρε.

Έχει κάνει μια νίκη, αυτή στη Λαμία, ενώ έχει στην έδρα του δύο ισοπαλίες, στις οποίες μάλιστα βρέθηκε πίσω στο σκορ.

Η νίκη στη Λαμία είναι η μοναδική στα τελευταία 14, αφού δεν κέρδισε κανένα από τα 10 παιχνίδια του στα περσινά πλέι οφ.

Στην έδρα του δεν έχει νίκη στα επτά τελευταία, μετά το 3-0 επί της Λαμίας την 1η Μαρτίου, που του χάρισε την είσοδο στα πλέι οφ. Έχει τέσσερις ισοπαλίες και τρεις ήττες.

Ο Παναθηναϊκός
Έχασε στην έδρα του από τον Άρη με αποτέλεσμα να απολυθεί ο Ντάνι Πογιάτος. Ο Ισπανός έγινε ο πρώτος προπονητής που φεύγει από τον Παναθηναϊκό, πριν προλάβει να κάνει νίκη.

Ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος, προπονητής στις Ακαδημίες, ανέλαβε υπηρεσιακός και θα είναι στον πάγκο των «πρασίνων» στο 999ο παιχνίδι στην ιστορία τους στην Α’ Εθνική/Super League εκτός έδρας.

Αν ο Παναθηναϊκός δεν νικήσει στο Ηράκλειο, θα μείνει χωρίς νίκη στα τέσσερα πρώτα για δεύτερη σεζόν στη σειρά. Μάλιστα πέρσι συνέβη για πρώτη φορά στην ιστορία του στην κατηγορία. Αν μάλιστα ηττηθεί θα είναι το χειρότερο ξεκίνημα, αφού πέρσι είχε δύο βαθμούς, τώρα κινδυνεύει να μείνει με ένα.

Πέτυχε ένα γκολ στα τρία παιχνίδια του, ενώ δέχτηκε από ένα γκολ σε κάθε ένα.


Μεταξύ τους

Ο Παναθηναϊκός νίκησε στο τελευταίο παιχνίδι της περασμένης σεζόν τον ΟΦΗ με 3-2, αφού δεν τα είχε καταφέρει σε έξι διαδοχικά επίσημα παιχνίδια, πέντε από αυτά στο πρωτάθλημα.

Σε αυτό το διάστημα ο ΟΦΗ έκανε τέσσερις νίκες, τις τρεις στο πρωτάθλημα.

Στο Ηράκλειο τα δύο παιχνίδια της περσινής σεζόν έληξαν ισόπαλα, ενώ τα δύο αμέσως προηγούμενα, ένα για το Κύπελλο, τα κέρδισε ο ΟΦΗ.

Η νίκη του Παναθηναϊκού με 3-2 τον Φεβρουάριο του 2015 είναι η τελευταία των «πράσινων» εκεί και μοναδική στα τελευταία οκτώ επίσημα στην έδρα του ΟΦΗ.

Η ιστορία
Νίκες ΟΦΗ: 12

Ισοπαλίες: 21

Νίκες Παναθηναϊκού: 53

Με γηπεδούχο τον ΟΦΗ
Νίκες ΟΦΗ: 8

Ισοπαλίες: 14

Νίκες Παναθηναϊκού: 21

Τα περσινά παιχνίδια

Κανονική διάρκεια…

18.12.2019: ΟΦΗ – Παναθηναϊκός 1-1
(67’ σουτ Φιγκεϊρέδο – 84’ πέναλτι Μακέδα. Στο 70’ 2η κίτρινη Σέλκεφελντ Παναθηναϊκού)

Πλέι οφ…

27/06.2020: ΟΦΗ – Παναθηναϊκός 0-0